Nath 2006-03-28 12:05
Small error: it's not Lubaczow, it's Lvov in Ukraine. Though it's true that the city has a very important Polish heritage.
Ten budynek po prawej jest bardzo interesujący ale wolałabym go zobaczyć bardziej w całości, choć nie wiem czy to było możliwe.
|
||||
|
||||
![]()
jak faktycznie jestes Polka to odpowiem po polsku. Widze, ze amerykanskie myslenie odcisnelo na Tobie pietno. Chyba czas abys odwiedzila Ojczyzne i zaczela myslec bardziej realistycznie. To ze Lwow nalezy w tej chwili do Ukrainy, nie zmienia faktu, iz wciaz jest polskim miastem a budynki ktore widzisz na zdjeciu zbudowali Polacy. Krytyka Twoja jest wiec bezpodstawna. Serdecznie pozdrawiam:-)
|
|
||||
|
||||
![]()
1.Kanada i USA to dwa różne kraje a z moich zdjęć chyba jasno wynika że "odwiedzam Ojczyznę".
2.Jestem z "ziem zachodnich" a część mojej rodziny pochodziła z terenów dzisiejszej Ukrainy. W moim rejonie większość budynków to były domy "poniemieckie". Mimo tego nie podobałoby mi się gdyby jakiś Niemiec napisał że Legnica jest "miastem niemieckim" i umieścił zdjęcie w dziale "Niemcy". I tak samo Twoje postępowanie może się nie spodobać Ukraincowi. Mogłeś wyjaśnić związki Lwowa z Polską w notce a nie sztucznie przesuwać granice, bo to niepoważne. |
![]() |
Thread Tools | |
|
|