Photos

Photographer's Note

View of the entrance hall in Statens Museum for Kunst in Copenhagen.
When the museum was rebuilt in the 90es the hall was given a cool minimalist treatment to match the new wing. White and eggshell walls, light travertine floor, steel and slate grey furnishings and a few spots of red and black here and there.
At the bottom you see the ticket counter, the scale of which matches the large space it is placed in and relates to the pilasters on the wall behind. The light here is soft and blue fitting the large and serene character of the room.
Through the doors behind the counter you can see a lounge area for wainting and leafing through artbooks lying around there for public pleasure. The furnishing is busy and agitated, bright red swiwelchairs placed under bright contrasty halogene spots. In this space people are waiting in transition and the charater reflecs it.
So in many ways the two spaces are in contrast but they are sill kept together by a common minimalist design language. I think the architect did very well here.

hispic trouve(nt) cette note utile

Photo Information
Viewed: 2528
Points: 8
Discussions
Additional Photos by Torben Linde (torben) Gold Star Critiquer/Gold Star Workshop Editor/Gold Note Writer [C: 926 W: 307 N: 563] (3100)
View More Pictures
explore TREKEARTH